Nyheter och artiklar

Mars 28, 2022

Unikt anpassade möbler till K-märkt förskola.

Vi fick under 2021 en otroligt rolig förfrågan från Sjöelefanten, en dygnet-runt öppen förskola som ligger i Klippans kulturreservat i den fina stadsdelen Majorna i Göteborg. Sjöelefantens lokaler, även kallad Klippans skolhus, byggdes på 1800-talet som skola åt de bryggerianställdas barn. 1994 startade Sjöelefanten sin verksamhet i den gamla skolbyggnaden och de stortrivs. Här finns tonvis av charm och hemkänsla, väggar och golv är inte alltid helt lod- eller vågräta och det finns många små språng och ytor som är allt annat än standard.

Att renovera dessa K-märkta lokaler är inte gjort i en handvändning, det krävs varsamhet, eftertanke och en känsla för vad som kan passa in i miljön och vad man får och inte får göra. Allt detta sammantaget gjorde att man insåg att det behövdes en leverantör som dels var villig att anpassa möbler efter befintliga mått och ytor men också kunde bygga helt unika lösningar. Valet föll på Jeltec och vi är så glada över att få vara Sjöelefantens leverantör av kapprumsmöbler, unikt anpassade efter deras förutsättningar.

Hallen före och efter.

Specialdesignad kapprumsinredning
Under våren 2022, efter en tids planering, började vi att inreda hallen med de kapprumsmöbler som tagits fram till Sjöelefanten. Tidigare satt här röda, mer eller mindre opraktiska förvaringshyllor i plåt som inte passade in i miljön. I samarbete med Malin Morgontimma på Sjöelefanten tog Jeltec fram en unik lösning i form av en kapprumsmöbel som har sin grund i vår produkt Ordning. Med denna unika lösning gick Sjöelefanten från 36 opraktiska klädfack till 63 skräddasydda klädfack som tog vara på husets takhöjd och passade dess karaktär mycket bättre. Vi har dels anpassat måtten, både på bredden, djupet och höjden efter den höga vackra golvsockeln och dels lagt till fler fack och hängare. Luckan fick en liten fräst kant som tillsammans med knoppen, vald av Mailn med omsorg, gör att möbeln ser mer i tidenlig ut med den gamla byggnaden. Färgen går i samma ton som trappan och den höga golvsockeln. Slutresultatet gav Sjöelefanten en hall där förvaringsytan är maximerad och med en inredning som passar husets unika miljö perfekt.

Kapprumsinredningen passar in fint i husets karaktär.

Vi gillar projekt där vi får vara med och skapa unika lösningar utifrån kundens givna förutsättningar. Tillfredsställelsen och glädjen när projektet är klart och alla små detaljer, måttanpassningar och kluriga lösningar sitter där de ska är enorm.  Med det sagt vill vi säga ett stort tack till Sjöelefanten som gav oss möjligheten att leverera en unik lösning till deras hall. Vi har verkligen gillat att samarbeta med Sjöelefanten utifrån deras och husets speciella förutsättningar. Vi hoppas på ett fortsatt samarbete där vi får användning av vår erfarenhet av att anpassa allt från skötbord och läktarmoduler till förvaringsmöbler. Vår strävan är att skapa möbler och lösningar som tillgodoser kundens unika behov och därmed skapar en enklare och roligare arbetsdag. Unika lösningar är verkligen något vi ser fram mot att få jobba mer med. Tack Sjöelefanten för ett fint samarbete! 

Läs mer
Mars 21, 2022

Hur påverkas Jeltec av det säkerhetspolitiska situationen i Ukraina:

Vår (tillsammans med många andra) stora utmaning i dagsläget är björkplywood, eftersom Ryssland är en stor aktör gällande tillverkning av det. Vi kan inte få tag i det just nu och kan inom en överskådlig framtid inte se att det är på väg in. Vi kan anta att det innebär förhöjda priser på dessa produkter och på det som eventuellt kommer in. Även på ersättningsprodukter där efterfrågan bör öka då plywood inte går att få tag i iallafall inte till ett pris som vi kan betala.

Även tillgång på spån/mdf kan så småningom komma att påverkas då bristen på björkplywood kommer medföra ökad efterfrågan på det. Samtidigt kan vi räkna med en ökad tillverkning av HDF och det sker normalt på bekostnad av MDF.
Lägg därtill att Ryssland är en stor producent av urea, som ingår i limtillverkning. Limmet är en väsentlig beståndsdel i såväl spånskivor som MDF-skivor. Vi ser risken att även detta kan komma att påverkas både när det gäller tillgång och ökade priser.

Utöver materialtillgång så är det svårt att missa hur energi- och drivmedelspriser ökat kraftigt senaste tiden vilket såklart kommer att driva transportpriserna uppåt.

Detta är såklart inte unikt för oss men som litet företag påverkas vi tidigt då vi inte ligger med mycket material på lager. Vi jobbar stenhårt på alternativa material och ser över minsta beståndsdel i våra produkter för att minska risken för att gå tomt och att priserna skenar iväg.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på 013- 14 83 00 eller info@jeltec.se

Läs mer